header

Galerie Den Andel

Galerie Den Andel is gehuisvest in een monumentaal Art Deco pand uit 1910. Wat ooit het oude hotel Van der Steeg in Den Andel was, biedt nu een unieke en royale expositieruimte voor toonaangevend hedendaagse kunst op hoog niveau.

Galerie Den Andel  nodigt doorlopend – landelijke bekende – hedendaagse kunstenaars uit hun werk te exposeren. Met een wisselende collectie van een grote verscheidenheid aan schilderijen, beelden en andere kunstwerken. Er is regelmatig nieuw werk te bewonderen van diverse kunstenaars.


Meld je Aan voor de nieuwsbrief
scrijve dan u email adres hieronder


Subscribe | Unsubscribe

galerie
Van het moment dat het idee ontstond om dit gebouw in een galerie te veranderen in 1998, is het van het begin af aan onze bedoeling geweest, om prachtige kunst te exposeren in een museale en gastvrije sfeer maar ook met een heel eigen karakter. Een middag kijken naar kunst in Galerie Den Andel, moet een geheel evaring zijn, waar alles op een harmonieuze wijze tot zijn recht komt. Wij proberen zoveel mogelijk kunstenaars aan te trekken van goed vakmanschap en creatieve kracht. Wij proberen hier kunst te laten zien, op een manier waarbij de werken het beste tot hun recht komen. Een plek waar als je door de verschillende ruimtes dwaalt van dit 100 jaar oude gebouw, en in de lente, zomer en herfst ook door onze beeldentuin kijkt, dit een heerlijk gevoel achterlaat.
 

Galerie Den Andel exposeert permanent het werk van

Edwin Aafjes, Johan Abeling, Peter Durieux, Sietse W Jonker, Pieter Knorr, Diederik Kraaijpoel, Clary Mastenbroek, Harry Meerveld, Pieter Pander, Rein Pol, Matthijs Rӧling, Piet Sebens, Nico Heilijgers, Jan Teunissen, Jan van Loon, Hélène  Grégoire, Hugo Hol Pépé;  Grégoire, Henk Renting, Hermien Buytendijk, Gerrie Wachtmeester Ruth van Royen, Keimpe van de Kooi, Piet van de Hoef, Bryan Rietman, Jantina Peperkamp, René Jansen, René Tweehuysen,  Gerald Schuil, Jan Jansma, Gezien van de Riet, Elvira Dik, Eva Bevaart, Sara van Epenhuysen, Jacqueline Kasemier

Deze bezielde kunstenaars zijn bekend geworden door hun figuratieve werken die, ontroering en herkenning opleveren. U bent van harte welkom in Galerie Den Andel.  Je kunt daar genieten van kunst op een hoog niveau, op deze bijzondere locatie  midden in de landelijke  prachtige omgeving, waar de galerie is gehuisvest. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hoogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.